Delegasi Malaysia ke Shaklee Global Conference 2013/2014 – Mr Roger Barnett &...

Delegasi Malaysia ke Shaklee Global Conference 2013/2014 – Mr Roger Barnett & Disneyland

64
0
SHARE

rogerHari ketiga tiada conference di Arena sebab hari nih untuk distributor dari US mereka terlibat dengan pelbagai jenis workshop. Jadi pihak Shaklee Malaysia telah aturkan untuk kami ke Disneyland hari ini. Weaahoooo. Sebelum tuh, pagi ini semasa sarapan, Mr Roger Barnett dan anaknya Spencer Barnett akan memberi sedikit ucapan di hotel kami sebelum kami bertolak ke Disneyland.

Mr Roger Barnett sampai di hotel lebih kurang jam 8.30 pagi. Antara isi utama ucapannya ialah beliau sangat berbangga dengan pencapaian leaders dari Malaysia yang membuat lonjakan sales yang sangat memberangsangkan pada tahun fiskal 2013/2014 dan dalam masa yang sama membantu lebih ramai orang meningkatkan taraf kesihatan ke arah yang lebih baik juga tidak lupa meningkatkan taraf ekonomi setiap keluarga di Malaysia.

Antara isi penting lain adalah Mr Roger Barnett menegaskan bahawa Shaklee tiada kecenderungan untuk membantu mana mana parti politik atau terlibat untuk menyumbang kepada mana mana negara mahupun dari segi kewangan atau material produk Shaklee itu sendiri. Minat Shaklee hanyalah semata mata untuk berusaha lebih kuat dalam menghasilkan produk yang bermutu dan mengkaji produk produk sedia ada untuk penambahbaikan dalam usaha membantu seluruh insan di dunia.

Perkara ini amat ditegaskan oleh beliau memandangkan tuduhan yang dilemparkan oleh pelbagai pihak di Malaysia berkaitan Shaklee menyokong  rejim Zionis. Mr Roger Barnett menafikan sekeras kerasnya perkara ini dan Shaklee Malaysia juga sudah mengeluarkan kenyataan rasmi berkaitan perkara ini dan sekiranya masih ada lagi yang menuduh perkara sedemikian, maka pihak Shaklee Corporation tidak teragak agak untuk mengeluarkan saman terhadap mereka yang menuduh.

IMG_9341

Lega dengan penjelasan tersebut, delegasi Malaysia terus bergerak ke Disneyland yang terletak lebih kurang sejam perjalanan dari hotel. Trip Shaklee memang first class. Tiket masuk ke Disneyland diedarkan ketika masih berada di dalam bas. Jun lepas Kak Kep ke Disneyland Hong Kong, memang lain dari yang California. Lebih besar lebih cantik. Jadi bagi yang dah melawat ke Disneyland Hong Kong, Tokyo or Paris masih kena simpan azam untuk ke Disneyland California. Kerana pengalamannya yang berbeza. MATTA Fair baru baru ini pakej untuk ke Disneyland California adalah sebanyak RM10k/person. Bayangkan kalau satu family ada 5 orang. Dah 50k kan? Jadi bagaimana nak ke sini tanpa keluarkan modal?? Hehehehe.. Dah tau kan jawapannya? Jadi ahli Shaklee dan berusahalah sekuatnya untuk dapat tiket percuma sebanyak yang mungkin.

IMG_9407

IMG_9418

IMG_9434

IMG_9443

IMG_9473

IMG_9390

IMG_9400

Memang menggila masuk ke Disneyland. Tambahan bab membeli merchandise Disney untuk anak anak. Akhirnya dapat juga dress Queen Elsa untuk si anak dara nombor 2 Kak Kep tuh. Bukan main happy lagik dia. Hehehe. Akhirnya dress yang dia nak tuh dapat juga. Di Disneyland Hong Kong dress tuh tak ada. Hmmmm…

IMG_9388

IMG_9354

Acara kemuncak yang di tunggu ialah pertunjukan fireworks. Ini wajib tengok. Kalau tak tengok memang rugi besar. Tak complete tour Disneyland if tak wrap up dengan fireworks show. Selesai fireworks jam 10 malam. Maka bertolak pulang ke hotel untuk acara esok pulak di Arena.

IMG_9526

IMG_9518

Eh lupa Kak Kep nak story pasal baby care centre yang disediakan. Memang terbaik. Bersih cantik dan kemas. Untuk ibu menyusu menyusukan anak dan mengepam. Sangat selesa. Contoh sebegini yang perlu kita tiru dan aplikasikan di negara kita. Pihak pengurusan sangat prihatin dengan keperluan ibu dan bayi. Best sangat.

IMG_9507

IMG_9504

IMG_9501

Jumpa esok ;-))

Hubungi kami segera

Whatsapp/SMS/Call

011 2526 6427 @ 012 420 7544

PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin

Like page : CaptVitamin

Email : hasliana.mdsaad@gmail.com

Website : www.captvitamin.com

* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY