Mengerjakan Umrah : Persediaan Jasmani dan Rohani.

Mengerjakan Umrah : Persediaan Jasmani dan Rohani.

4
0
SHARE

Zaman sekarang, tidak kira tua muda remaja anak kecil malah bayi juga sudah boleh melakukakn umrah bersama sama. Zaman dahulu kalau sebut bab umrah haji, hanya bagi warga mereka yang sudah berumur sahaja.

Banyak ibu ibu yang masih menyusukan bayi tak sanggup tinggalkan anak kecil yang masih menyusu. Jadi walaupun baru berusia seawal 6 bulan sudah di bawa mengerjakan ibadat umrah bersama sama.


Selain persediaan seperti mengikuti kursus umrah dan ceramah ceramah dalam usaha mendapatkan umrah mabrur. Maka jangan dilupakan persediaan jasmani. Maklumlah bagi yang bercadang mahu mengerjakan umrah di antara bulan April hingga Oktober, anda perlu bersedia dengan keadaan cuaca yang sangat panas di Makkah dan Madinah. Cuaca panas di sebelah Timur Tengah termasuk dalam jenis cuaca panas kering. Menyengat dan pernah mencecah sehingga 53deg celsius.

Jadi anda perlu minum air yang sangat banyak untuk memastikan badan sentiasa hidrat dan tidak mengalami masalah kekurangan air dalam badan.

Dalam masa yang sama juga anda perlu mengambil beberapa jenis vitamin Shaklee untuk meningkatkan imuniti badan dan mengelakkan dari mudah terkena selsema batuk dan demam. 

Antara vitamin asas yang disarankan untuk bakal jemaah umrah dan haji adalah :

Ia mengandungi rumusan eksklusif OptiCarb yang meningkatkan tenaga otot sebanyak 6X ganda dan memberikan tenaga dan memelihara ‘circulation’ bendalir dalam tubuh. Boleh mencegah penghidratan bagi mengurangkan dahaga dan memastikan kelembapan kulit terpelihara. Ia juga menggantikan kehilangan air dalam badan dengan cepat serta mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh seperti minuman isotonik.
Ia mampu menguatkan sistem imun dalam masa 3 hari – merupakan interferon semulajadi, hanya satu di dunia. Dapat melindungi dari selsema berpanjangan serta mengurangkan stress dan keletihan. Ia juga dapat mengurangkan infeksi oleh pesakit pesakit hepatitis B & C serta mengurangkan jangkitan dan sebarang rasa ketidakselesaan.
Ia bersifat sustained release iaitu pelepasan perlahan lahan ke dalam darah. Ujian klinikal telah membuktikan 2 biji Vitamin C Shaklee mampu kekal di dalam darah selama 5 jam. Ini adalah sains pembebasan secara semulajadi dari Shaklee. Ia akan dilepaskan 100mg pada setiap satu jam secara berkala. Ia dapat melindungi sel tubuh dari kesan kesan pencemaran dan melindungi daripada jangkitan dan selsema serta meningkatkan imuniti.
Hadiahkan pada mak ayah satu set hari ini sebagai bekalan untuk mereka menunaikan ibadah umrah dengan sihat dan selesa.
SMS/WhatsApp “HAJI UMRAH” ke +6011 252 66 427 SEKARANG JUGA
Mahukan penjimatan dalam setiap pembelian vitamin Shaklee? Jadi ahli Shaklee sekarang dan dapatkan penjimatan sehingga 20% setiap pembelian. Lebih untung dan berbaloi-baloi.
Hubungi kami segera
Whatsapp//SMS/Call (Doha) +974 33014039
WhatsApp/SMS (Malaysia & Doha)+6 011 2526 6427
PM di Facebook : Hasliana Md Saad / CaptVitamin
Like page : CaptVitamin
Email : admin@captvitamin.com
Website : www.captvitamin.com
  
* DISCLAIMER : These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY